Etalage

Op zoek naar inspiratie? Deze rubriek laat in vogelvlucht zien wat je niet mag missen op het gebied van trends, branchenieuwtjes en inkooptips.

Productie: Wilke Wittebrood

Reality glamour


Na Ellie Goulding en Sylvie Meis heeft vanHaren nu de Kardashian-telgen Kendall en Kylie Jenner gestrikt voor een samenwerking. De wereldberoemde zussen hebben voor de schoenenketen een tassencollectie ontworpen, die sinds 2 november in de winkels ligt. De collectie bestaat uit vijftien modellen (winkelverkoopprijzen €19,99 - €49,99), van heuptassen en glinsterende clutches tot een minitas die kan worden gedragen als rugzak of schoudertas. De Kendall+Kylie-tassen zijn exclusief verkrijgbaar via de webshop van vanHaren en de vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Maastricht en Utrecht.

credit foto: Deichmann

Onder de rivieren


Paul Warmer maakt de overstap naar het zuiden. In augustus 2018 opende de luxe schoenenketen een winkel in Eindhoven, het vierde filiaal voor het bedrijf. Eigenaren Frank en Rinske van den Nouwland namen een bestaand winkelpand over en heropenden na een grondige verbouwing. Daarover zegt Rinske in een interview op Schoenvisie.nl: “Het is geen grote winkel, maar door de toevoeging van een tweede verdieping en slim gebruik van spiegels is er toch veel te ontdekken.”

Foto: Tessa van Glabbeek

Jarige trakteert op tattoos


In 2018 is het 45 jaar geleden dat Timberland-oprichter Sidney Swartz de bekende ‘yellow boot’ ontwierp. De laars is uitgegroeid tot een van de bekendste en meest herkenbare schoenmodellen wereldwijd. Ter ere van het jubileum brengt Timberland een speciale ‘45th anniversary boot’ uit, uitgerust met saffieren accenten. Daarnaast kunnen klanten hun nieuwe boots tot half december in geselecteerde brandstores laten tatoeëren door tattoo-artiesten Hollywood Mark en Yago Deben Bravo.


Inkoop: 020-5950000

Foto: Juliane Falk

Intergalatic


Op naar de sterren, en daar voorbij! Schoenenmerk Vans brengt een eerbetoon aan de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa met een speciale lijn, de Vans Space Voyager-collectie. Het merk liet zich inspireren door het heelal en originele ruimtepakken. Zo zijn de schoenen voorzien van traagschuim (het soort dat ook voor ruimtepakken wordt gebruikt), verwisselbare insignes en prints van het heelal. Naast schoenen zijn er ook Space Voyager-jassen, shirts en backpacks.

Foto: Vans

Hallo Utrecht!


Van Os tassen en koffers strijkt neer in Utrecht. Op 9 november 2018 opende het familiebedrijf een filiaal in het nieuw opgeleverde deel van winkelcentrum Hoog Catharijne. Het is de 30ste winkel voor Van Os, en met een winkeloppervlakte van 169 vierkante meter is het direct ook een van de grootste filialen. “Via onze webshop krijgen we al veel bestellingen van Utrechters”, laat directeur Hein van Os weten. “Met de nieuwe winkel kunnen we hen nog beter bedienen.”

Foto: Van Os tassen en koffers