Gespot op Gallery Fashion & Shoes: de schoenentrends voor zomer 2021

Productie: Wilke Wittebrood - Hoofdbeeld: Gallery Fashion & Shoes - Catwalkfoto’s: Jeroen Snijders

Soft touch

Zomer 2021 wordt een suikerzoet seizoen. Na het afgelopen turbulente voorjaar grijpen ontwerpers voor de nieuwe collecties terug op lieflijke en zachte kleuren als vanillegeel, aardbeiroze en babyblauw. Het aanbod is breed: van elegante sandalen en nonchalante slides tot robuuste sneakers.

Max Mara

What For

Bronx

Loewe

High-top

Alwéér witte sneakers? Dat klopt, maar naast de bekende lage variant zien we voor zomer 2021 ook hoge modellen, een stijl die associaties oproept met de klassieke basketbalschoen. Dat is niet zo verwonderlijk, aangezien de ‘moeder aller basketbalschoenen’ – de Nike Air Jordan – door de documentaire ‘One man and his shoes’ momenteel (weer) wereldwijd in de belangstelling staat.

Versace

Blackstone

Fila

Louis Vuitton

Vlechtwerk

Vrouwenschoenen krijgen een ambachtelijke uitstraling dankzij gevlochten uppers, die slippers en sandalen een bohemian touch geven. Bij minimalistische instappers, sneakers en veterschoenen wordt dit ingenieuze vlechtwerk toegepast als spannend detail, waardoor je blik net even langer blijft hangen.

Prada

Lazamani

Gadea

Bottega Veneta

Natuurlijk

Mannenschoenenmerken kiezen volgende zomer voor natuurlijk, zacht en bovenal comfortabel. We zien loafers, derby’s en eenvoudig vormgegeven sneakers in zacht suède, met crêpe- en touwzolen. Ook het kleurenpalet is geïnspireerd op de natuur: het draait om bruin, beige en alles daartussenin.

Boss

Copenhagen Studios

BBC:’ED

Jacquemus

Meer lezen en zien?

Wil je als eerste weten wat het nieuwe seizoen gaat brengen? De redactie van Schoenvisie doet uitgebreid verslag van de actuele beurs- en catwalktrends. Lees verder op www.schoenvisie.nl