Gespot op de Micam: de schoenentrends voor zomer 2019 in beeld

Westerninvloeden spelen een belangrijke rol in de schoenmode voor vrouwen. Bij mannen staat gemak voorop, in de vorm van een gevarieerd aanbod aan zomerse instappers. Schoenvisie was aanwezig tijdens de 86e editie van de internationale schoenenbeurs Micam in Milaan en spotte er vier niet te missen schoenentrends voor hem en haar.

Productie: Wilke Wittebrood

Country girls

Een van meest in het oog springende trends voor vrouwen is de western-invloed. Cowboylaarzen en varianten daarop zijn in overvloed vertegenwoordigd in de collecties voor zomer 2019. Naast de klassieke boots zien we ook muilen en zelfs slingbacks in westernstijl, en sandalen met buckles. Qua kleur- en materiaalgebruik kun je komende zomer alle kanten op. Van (etnische) weefpatronen en canvas tot lakleer en dierenprints.

Coach, credit: Jeroen Snijders

Kiwi

Rose Noisie

Calvin Klein, credit: Jeroen Snijders

Sporty sandals

Het succes van de sneaker sijpelt naar andere productgroepen door. Merken innoveren door sandalen op sneakerzolen te plaatsen. We zien invloeden van de populaire plateausneaker en dad sneaker; voor zomer 2019 zijn ook sandalen voorzien van platforms en chunky zolen.

Paul Smith, credit: Jeroen Snijders

Heschung

Palomitas by Paloma Barcelo

Marc Jacobs, credit: Jeroen Snijders

Splash of colour

We zagen het al eerder in de vrouwenmode: het nieuwe zomerseizoen draait om kleur. Van de primaire kleuren rood, blauw en geel tot neon- en pasteltinten. In de mannencollecties wordt dit palet wat subtieler toegepast. Bijvoorbeeld als accent in de voering en zolen, of in kleurvlakken en -details op het bovenwerk.

Marni, credit: Jeroen Snijders

Eureka Shoes

Exceed

Ermenegildo Zegna, credit: Jeroen Snijders

Slip-on

Als het aan schoenenontwerpers ligt, is gemak voor zomer 2019 het grootste goed. We zien een grote variatie aan instappers voorbij komen, onder meer in de vorm van bootschoenen, mocassins en in het bijzonder loafers. Gevlochten leer is favoriet, net als sport- en kuipzolen onder klassieke uppers.

Officine Generale, credit: Jeroen-Snijders

Ducanero

Lemargo

Fendi, credit: Jeroen-Snijders

Meer lezen en zien?

Wil je als eerste weten wat het nieuwe seizoen gaat brengen? De redactie van Schoenvisie doet ieder seizoen uitgebreid verslag van de actuele beurs- en catwalktrends. Lees verder op www.schoenvisie.nl/Modetrends.