Etalage

Op zoek naar inspiratie? Deze rubriek laat in vogelvlucht zien wat je niet mag missen op het gebied van trends, branchenieuwtjes en inkooptips.

Productie: Wilke Wittebrood

Museumwinkel


Een combinatie tussen museum- en winkelbezoek. Dat is de ervaring die Omoda wil bieden aan bezoekers van het nieuwe en twintigste filiaal in het Amsterdamse Museumkwartier. Het interieur is van ontwerper Piet Boon en geheel in lijn met de locatie opgezet als een museum, met de schoenen en tassen uit de collectie als kunstvoorwerpen. Op 13 september 2018 opende de winkel officieel de deuren. Een vestiging in de hoofdstad was een langgekoesterde wens van het Zeeuwse familiebedrijf, aangezien een groot deel van de online klantenkring uit de regio Amsterdam komt.

credit foto: Omoda

Scooters & schoenen


We kennen Vespa van de scooters, maar wist je dat het Italiaanse bedrijf ook een schoenen- en tassencollectie heeft? Vespa Footwear werd vijf jaar geleden geïntroduceerd en komt na een succesvolle try-out nu ook naar de Benelux. Het merk brengt zomerse vrijetijdssneakers voor mannen en vrouwen, in de kleuren van de scooters.


Inkoop: 015-2855700

credit foto: Vespa Footwear

Trends, tips & tricks


Welke maatschappelijke ontwikkelingen moeten we zeker in de gaten houden? En hoe worden deze vertaald naar de mode- en schoenentrends voor herfst-winter 2019-2020? Tijdens onze Trenddag praten trendforecasters Christine Boland en Jan Agelink je helemaal bij. Daarnaast geeft de ervaren retailspecialist Carin Frijters praktische tips en tricks hoe je jouw klanten (op een betaalbare manier) kunt blijven verrassen. De locatie - het TextielMuseum in Tilburg - zorgt voor extra inspiratie. Schrijf je ook in voor de rondleiding!

Datum: 6 november 2018

Entree: vanaf €109,- voor abonnees

Credit foto 1-2: Malababa Madrid

Credit foto 3: www.eytys.com

Kicks van Kangaroos


Schoolgaande kinderen willen geen kinderschoenen meer, stelt Kangaroos, maar ‘coole en fashionable’ sneakers van bekende merken. Aan die behoefte hoopt het Amerikaanse sneakerlabel te voldoen met de nieuwe lijn Roos Kickx. Voor de collectie is gebruikgemaakt van leer en suède van hoge kwaliteit en lichtgewicht zolen met extra demping. De eerste Roos Kickx-collectie bestaat uit vier modellen in diverse kleuren, met winkelverkoopprijzen vanaf €64,95.


Inkoop: 010-8435854

credit foto: Kangaroos

Reis in reuzentas


Schoenen- en tassenontwerper Hester van Eeghen zit in 2018 dertig jaar in het vak. Dat viert ze onder meer met een pop-up boek en een bijzondere tentoonstelling in Tassenmuseum Hendrikje, ‘De tas als theater’. Bezoekers stappen hier letterlijk een enorme tas binnen voor ‘een reis die alle zintuigen prikkelt’. Geometrische vormen en origami spelen een belangrijke rol in haar werk en dus ook in haar jubileumboek ‘One thousand and one handbags’, een samenwerking met de Amerikaanse pop-up artiest David Carter.

Te zien: 10 november 2018 t/m 25 februari 2019

Credit foto: Hester van Eeghen