Advertentie

Sparren en periodiek bijsturen in samenspel met ANWR-GARANT

In gesprek met Schoenwinkelier Michel Bosgraaf van Mennega Schoenen uit Assen en financieel adviseur Jeroen Lanting van ANWR-GARANT. Samen sturen zij periodiek bij.

V.l.n.r.: Michel Bosgraaf en Jeroen Lanting

“Hoezo sparren met Jeroen van ANWR-GARANT?”

Michel: “Continu ben ik bezig hoe we onze winkel ook de komende jaren gezond en aantrekkelijk houden. Dat zocht ik altijd zelf wel uit, maar ik heb ontdekt dat het goed is als iemand je een spiegel voorhoudt en nieuwe mogelijkheden en aandachtspunten aandraagt.”


Jeroen: “Omdat Michel een progressief denkend en open ondernemer is praat en werkt dat fijn. Ik kan bijdragen met algemene retail- en belastingkennis. Doel is Michel te ondersteunen bij het maken van zijn keuzes en zijn ondernemingsplan te beoordelen, beide met een financiële insteek.”

Wat zijn aandachtspunten in het ondernemingsplan?

Michel: “Op zeker moment schrok ik van de cijfers, bleek dat we teveel inkochten. In 2011 hebben we verbouwd, waarvoor nog een lening loopt. Onze liquiditeitsprognose en inkoopbudgettering moesten worden verbeterd, want ik wil wel de noodzakelijke investeringen blijven doen.”


Jeroen: “Onder meer heb ik de mogelijkheid aangedragen om ledverlichting aan te schaffen met energie-investeringsaftrek.”


Michel: “Ik erger me groen en geel aan het steeds weer verwisselen van lampjes. Bovendien verkleuren gewone lampjes. Bij ledverlichting gebeurt dat niet en heb je een lager energieverbruik. Door dat belastingvoordeel komt zo’n investering binnen bereik.”

Linker foto v.l.n.r. : Michel Bosgraaf, Saskia Bosgraaf-Mennega en Jeroen Lanting

Rechter foto: Michel en Saskia

Is de inkoop aangepast?

Michel: “Wij staan voor kwaliteit en comfort en verkopen graag merken, die niet overal staan. Minder grote startorders en meer bijbestellen in het seizoen verhoogt ons rendement, dus daar letten we op. Naast de echte modeschoenen verkopen we ook zoveel mogelijk schoenen, die we niet hoeven af te prijzen, o.a. in het wandel- en comfortsegment.”


Jeroen: “De basisprincipes, de eigen identiteit, blijft daarmee overeind en dus het onderscheidend vermogen.”

Wat staat op de to-do lijst?

Michel: “ Onze website optimaliseren, voordat we meer structuur aanbrengen in onze uitingen op social media moet de site eerst in orde zijn. Verder overwegen we de Aetrex voetscanner aan te schaffen. Op een testdag hier in de winkel stonden de klanten ervoor in de rij... Ik heb gemerkt dat je erdoor in gesprek raakt met je klanten. Ook denken we na over het nog beter benutten van de vele marketingmogelijkheden.”


Jeroen: “Volgens een conservatieve berekening zijn de kosten van de voetscanner in een half jaar terugverdiend. Verder betekent het meerwaarde voor de onderneming.”

Wat levert dat sparren op en wat kost het?

Jeroen: “Ik praat periodiek mee bij investeringsbeslissingen en adviseer op het gebied van financieringsmogelijkheden. Voor ANWR-GARANT-leden is dat gratis.”


Michel: “In het snel veranderende retail-landschap is sparren verfrissend en uitdagend. Ik kan het elke collega aanbevelen!”

Jeroen: “Ik praat periodiek mee bij investeringsbeslissingen en adviseer op het gebied van financieringsmogelijkheden. Voor ANWR-GARANT-leden is dat gratis.”


Michel: “In het snel veranderende retail-landschap is sparren verfrissend en uitdagend. Ik kan het elke collega aanbevelen!”

ANWR-GARANT Nederland B.V.

Tel: 030-6024666