Etalage Nieuws, trends en inspiratie

Productie: Wilke Wittebrood

Sneakers uit Amsterdam

Sneakermerk Mercer Amsterdam opende begin maart zijn eerste brandstore in – waar anders – onze hoofdstad, aan de Ferdinand Bolstraat 54. Het hoofdkantoor en de showroom verhuizen hiernaartoe. Net als bij de collecties is er ook in de winkel veel aandacht voor duurzaamheid. Er is een vintage-hoek en klanten kunnen afgedragen sneakers inleveren om te laten recyclen.

Inkoop: 06-83701361

Zingende schoenen­winkelier

Herman Willems, eigenaar van Willems Schoenen in Den Bosch, ging eind februari viral met zijn lockdownlied ‘Onze schoenenwinkel’. De ondernemer en hobbyzanger – hij zingt in zijn vrije tijd bij een koor – schreef een eigen tekst op de melodie van ‘Het Dorp’ (Wim Sonneveld) om collega-winkeliers een hart onder de riem te steken tijdens de winkelsluiting.

Groovy & groen

Bronx zet in op een groenere bedrijfsvoering, met de nieuwe Groov-y Canvas-collectie als eerste stap. Voor de schoenen uit deze ecolijn is duurzaam canvas gebruikt van 70 procent gerecycled katoen en 30 procent ecovero, een verantwoord alternatief voor viscose. Bronx werkte voor de realisatie samen met The Sustainability Club, een organisatie die merken helpt duurzamer te produceren.

Inkoop: 0416-562667

Fancy veters

Duurzame veters van eigen bodem. Dat is in een notendop het concept van het nieuwe Nederlandse vetermerk Relace, dat sneaker- en sportveters maakt van gerecyclede petflessen (8,99 euro per paar). Van hoge kwaliteit en met een luxe uitstraling, zeggen oprichters Michael Colthoff en Niels de Regt. “We willen van de veter een stijlvol modeaccessoire maken, in plaats van het saaie gebruiksvoorwerp dat het nu is.”

Inkoop: 06-54302207

Virtual insanity

Buffalo heeft een schoenenlijn uitgebracht die alleen virtueel bestaat. Deze Classic Burning For-serie bestaat uit twee platformsneakers in blauw en rood, omringd door bewegende vlammen. Voor respectievelijk 30 of 60 dollar worden de schoenen in je foto of video geshopt. Zo voorziet het label in nieuwe content voor je Instagram-pagina, zonder dat de schoenen daadwerkelijk geproduceerd hoeven worden.

Credits: 1. Mercer Amsterdam - 3. Bronx - 4. Relace - 5. buffalo-boots.com