Gespot op Gallery Shoes: de schoenentrends voor winter 2020-2021

Productie: Wilke Wittebrood - Catwalkfoto’s: Jeroen Snijders

Knuffelbaar

Snowboots, laarsjes en zelfs sneakers krijgen een vachtje van teddy, fleece of fake fur. Dat gaat van een zacht randje als accent, tot allover fluffy modellen. Fijne bijkomstigheid: dankzij het hoge aaibaarheidsgehalte doen deze schoenen het heel goed in de etalage.

Chanel

Fred de la Bretoniere

Inuikii

Celine

Chelsea comeback

De Chelsea boot krijgt veel aandacht in de nieuwe collecties. Merken spelen met prints, kleurrijke accenten en de vorm van de elastische inzetstukken. Naast de klassieke leren zool is crêpe een veelgebruikt materiaal. Ook spotten we stoere profielzolen en sportieve rubberen zolen.

Fendi

Melvin & Hamilton

Greve

Dior Homme

Stoere boots

Veel gezien: stoere boots met grove profielzolen, veelal in zwart. Er zijn enkellaarzen, maar ook halfhoge varianten en modellen die tot over de knie komen. Binnen dit thema zien we variaties op biker- en Chelsea boots, bergschoenen en motorlaarzen, al dan niet voorzien van gespen en studs.

Alexander McQueen

Inuovo

Womsh

Prada

So croco

Mannenschoenen als de monkstrap en Oxford veterschoen krijgen een twist: de crocoprint, die we ook zien op de meer casual Derby veterschoen, op sneakers en hikingmodellen. Croco doet het goed doet in combinatie met naturellen met af en toe (metallic) blauw, donkergroen of bordeaux.

Dolce & Gabbana

Floris van Bommel

Lorenzi

Paul Smith

Meer lezen en zien?

Wil je als eerste weten wat het nieuwe seizoen gaat brengen? De redactie van Schoenvisie doet uitgebreid verslag van de actuele beurs- en catwalktrends. Lees verder op www.schoenvisie.nl/Modetrends.