Etalage

Productie: Wilke Wittebrood

De oceaan over

Na Parijs komt Veja naar New York. Het Franse ecosneakermerk opent een tweede brandstore in Nolita. De nieuwe brandstore wordt meer dan een winkel; oprichters Sébastien Kopp en François Morillion stellen de ruimte ook beschikbaar voor evenementen en lanceringen van projecten waar ze in geloven.

Groot in de niche

De Gouden Schoen 2019 van ANWR-Garant gaat dit keer naar een bedrijf dat groot werd met schoenverzorging en -accessoires. Frans Muller kreeg de award op 2 maart tijdens vakbeurs Buy & Bloom uitgereikt als ‘marktleider in zijn niche’. Het Duitse comfortschoenenmerk Solidus mocht als runner-up de Zilveren Schoen in ontvangst nemen.

Op rode zolen

Schoenenliefhebbers keken er reikhalzend naar uit: L’Exhibition[niste], een expositie gewijd aan het werk van Christian Louboutin, in het Palais de la Porte Dorée in Parijs. Bezoekers worden meegenomen in zijn carrière, creatieve proces en visie. De beroemde schoenenontwerper stelde zijn persoonlijke collectie beschikbaar, waarvan sommige schoenen en schetsen nooit eerder zijn tentoongesteld.

Te zien tot: 26 juli 2020

Paris chic

Modeondernemers en zussen Floor en Josje Theuns van Objet Trouvé strikten de Parijse schoenenontwerper Michel Vivien voor een samenwerking. Vivien ontwierp twee schoenen die exclusief bij de Rotterdamse vrouwenmodewinkel worden verkocht: een crèmekleurige loafer en een pump in gebroken wit.

Groene ambities

s.Oliver Shoes zet zijn duurzame ambities voor winter 2020-2021 kracht bij met de lancering van de ‘We Care’-capsulecollectie. De schoenen en schoenendozen uit deze lijn zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Voor de productie is gekozen voor kunstleer van polyurethanen en lijm op waterbasis.

Inkoop: 06-38019996

Credits: 1. Brian Ferry - 2. ANWR-Garant - 4. Hans van Brakel - 5. s.Oliver Shoes