Wilke Wittebrood,

vakredacteur Schoenvisie

Online visitekaartje

Een retailer vertelde me laatst een mooi verhaal over Topshoe, de gezamenlijke webshop van zo’n tachtig zelfstandige schoenenwinkeliers. Dagblad Trouw wijdde in februari een groot stuk aan het platform, met als kop: ‘Hoe de schoenenwinkel de concurrentie aangaat met de onlinegiganten’. Eén van zijn klanten had het artikel gelezen en speciaal naar de winkel gebeld om te vertellen hoe mooi ze het initiatief vond. “Voortaan bestel ik via Topshoe als ik online schoenen koop”, zei ze. “Om de zelfstandige winkelier te ondersteunen.”


Retailserviceorganisatie ANWR-Garant is aandeelhouder van Topshoe. “De online schoenenverkoop zal alleen maar verder toenemen”, vertelt algemeen directeur Dennis Beute daarover in deze digitale Schoenvisie. “Zelfstandige retailers kunnen ook in die ontwikkeling mee, mits ze hun product op slimmere manieren aanbieden.” Beute ziet Topshoe als een van die manieren. En een gezamenlijke webshop is wat betreft ANWR-Garant nog maar het begin, zo blijkt uit het interview in deze editie.


Retailer Wieneke Korteweg van de Utrechtse kinderschoenenwinkel Prinses en Erwtje profiteert ook van de voordelen van een goede online vertegenwoordiging. Mede dankzij de webshop en aanwezigheid op social media wordt haar bedrijf steeds bekender, ook buiten de regio Utrecht. Dat resulteert in stijgende verkopen in de stenen winkel. Beute beaamt: “Als retailer heb je een online uithangbord nodig om klanten naar de fysieke winkel te krijgen.”


Ook wij investeren doorlopend in ons online visitekaartje, de digitale edities van Schoenvisie. De afgelopen weken zijn we bezig geweest met een restyling van het online magazine. Met daarin dezelfde journalistieke en onafhankelijke vakinformatie zoals je die van ons gewend bent, in een frisse nieuwe verpakking.


We wensen je veel leesplezier en inspiratie toe!

In deze editie

Etalage: wat is het populairste eco sneakermerk op instagram?

ANWR-Garant, van inkooporganisatie tot retailserviceorganisatie

Bestsellers van Buy & Bloom, de favoriete modellen van inkopers

Even afrekenen bij Prinses en Erwtje in Utrecht

Gespot op Gallery Shoes: de schoenentrends voor winter 2019-2020