Etalage

Vliegende Vans

Hoe vaak en op welke manier je Vans-sneakers ook gooit, ze landen volgens twitteraar @Ibelievthehype altijd op de zool. Zijn ontdekking ging al snel viral: de #VansChallenge was geboren.

Mr. Potato Head

Gaten in je sokken? In Spanje hebben ze daar een leuke bijnaam voor, namelijk ‘potatoes’. De oprichters van Hot Potatoes komen met een leuke oplossing voor kapotte sokken in de vorm van een funky nieuw pantoffelmerk. De sloffen zijn vanaf winter 2019-2020 in Nederland verkrijgbaar via Antar Shoe.

Inkoop: 0525-681420

Familieuitbreiding

Schoenenfamilie Bormans breidt uit met een tweede zaak. Naast hun bestaande winkel Bormans Modeschoenen openden de ondernemers in februari de deuren van ’t Filiaal, een hippe schoenenzaak annex cadeauwinkel in thuisstad Sittard.

Most wanted

Het populairste schoenenmerk op Instagram in 2018? Dat was volgens de Lyst Index niet Nike of Adidas, maar Veja. Daarmee is het Franse ecosneakermerk hard op weg een van de bekendste duurzame labels wereldwijd te worden.

Inkoop: sales@veja.fr

Giving 2.0.

Toms, dat voor elk verkocht product onder andere schoenen en schoon water doneert, breidt zijn ‘giving model’ uit. Vanaf dit voorjaar investeert het Amerikaanse schoenenmerk ook in lokale Europese projecten op het gebied van dakloosheid, vrouwenemancipatie en sociaal ondernemerschap, in samenwerking met ‘changemakers’ als activist Joshua Coombes (foto).

Credits: 1. Vans - 2. Hot Potatoes - 3. Tessa van Glabbeek - 4. Veja – 5. Toms