Wilke Wittebrood Vakredacteur Schoenvisie

Blik op de toekomst

Na anderhalf jaar crisismanagement was de blik dit inkoopseizoen weer op de toekomst gericht. Dat zagen we op de schoenenbeurzen, waarvan een groot deel gelukkig weer fysiek kon plaatsvinden, en hoorden we in gesprekken met ondernemers. Zoals in het grote interview met Bart van Iersel en Bart Hooijer in deze editie, de CEO en CCO van de Hooijer Groep. Of eigenlijk de Hooijer Footwear Group, de naam waaronder ze tegenwoordig opereren. Achter de schermen verovert het bedrijf namelijk al drie jaar internationaal terrein. Het concern maakte de buitenlandse ambities dit voorjaar wereldkundig, toen het de merkrechten van schoenenontwerper én icoon Jan Jansen overnam voor de herlancering van zijn gelijknamige label. De plannen? “We willen er een wereldmerk van maken.”

En het C-woord? Dat is tijdens ons gesprek – ik heb geteld – slechts één keer gevallen. Niet omdat de directie het niet over corona wilde hebben, eerder omdat het ergste achter de rug lijkt. De branche kan weer ondernemen. Eigen plannen maken, in plaats van steeds maar weer te moeten anticiperen op nieuwe coronarestricties. Al slaagde kinderschoenenzaak Stoer! uit Helmond erin om zelfs tijdens de lockdown te plussen dankzij hun thuisbezorgservice ‘Stoer! on tour’. Een knappe prestatie, zeker als je weet dat de winkel daarvoor ook al jaarlijks met dubbele cijfers groeide. En dat 12,5 jaar lang; eigenaren Mariëtte Jansen-Verploegen en Conny Slaats vierden half september hun koperen jubileum.

Kortom, tijd om weer vooruit te kijken. Dat doen we in dit digitale nummer met volop inspiratie voor zomer 2022. Voor wie dit inkoopseizoen geen beurzen kon of wilde bezoeken; kijk mee naar de belangrijkste schoenentrends van Gallery Shoes & Fashion in Düsseldorf en de highlights uit de nieuwe collecties die te zien waren tijdens de Schoenendagen in Cast. Nog niet uitgekeken? Op schoenvisie.nl vind je meer inkooptips; als deze editie op je digitale deurmat valt, kunnen we voor het eerst sinds de coronapandemie weer online verslag doen van de laatste ontwikkelingen op de Micam in Milaan. En dat is toch wel een bijzonder moment.

Portret: Bas Elfring | Foto: Komrads

In deze editie