Etalage Nieuws, trends en inspiratie

Productie: Wilke Wittebrood

Mommy & me

Steve Madden breidt onder het motto ‘go big for the small ones’ uit met kinderschoenen. Met ingang van winter 2021-2022 introduceert het Amerikaanse merk een schoenenlijn voor meisjes in de maten 31 tot en met 35. De prijzen gaan van 79,99 tot 129,99 euro. Het gaat om een vertaling van de volwassen stijlen, zodat moeders en dochters dezelfde schoenen kunnen dragen.

Inkoop: 0416-300400

Thuiswerken in stijl

Pantoffels zijn booming sinds de coronapandemie. Ben je nog op zoek naar een leuk merk in die categorie, kijk dan eens naar het in 2019 opgerichte Hums. Dit Zweedse label maakt stijlvolle instappers (109 - 149 euro) die ook buitenshuis niet zouden misstaan, met productie in Spanje. Agentuur Q-S Online introduceert de luxe huisschoenen in de Benelux.

Inkoop: 06-18687720

Sneaker-experience

Met de opening van Hyp3 is Amsterdam een bijzondere sneakerstore rijker. Medeoprichter Yassine Al Mobaress startte in 2015 met het op- en doorverkopen (‘resellen’) van exclusieve modellen: eerst in eigen kring, vervolgens via social media en sinds september van dit jaar via een eigen winkel, die hij samen met zijn compagnon Sourayen Beckers runt. Het luxe interieur is een ontwerp van Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek.

From Paris with love

Sacha werkt samen met influencer Noor de Groot (@queenofjetlags) voor een schoenen-, tassen- en accessoirecollectie, die sinds september in de eigen winkels en via de webshop verkrijgbaar is. De campagnebeelden werden in Parijs geschoten. In de collectie zien we een aantal belangrijke najaarstrends terug, zoals grove zolen, opvallende ritsen en de carré neus.

Classic comeback

Retro (sport)sneakerstijlen blijven onverminderd populair, zoals je ook verderop in deze Schoenvisie zult zien. Het duurzame sneakermerk Veja haakt aan op de trend met de lancering van de V-15 (145 euro), die is geïnspireerd op de klassieke basketbaltrainer. Het model is beschikbaar in leer, nubuck en C.W.L., een vegan materiaal op basis van maisafval uit de voedingsindustrie.

Inkoop: sales@veja.fr

Credits: 1. Steve Madden - 2. Hums - 3. Elzo Bonam - 4. Sacha - 5. Vincent Desailly