Gespot op Gallery Shoes & Fashion: de schoenentrends voor zomer 2022

Productie: Wilke Wittebrood - Hoofdbeeld: Gallery Shoes & Fashion - Catwalkfoto’s: L’Estrop

Puffy sandals

Na het succes van de fluffy ‘pillow bag’ was het een kwestie van tijd voor de trend zich ook naar andere segmenten zou uitbreiden. De ‘puffy sandal’ was dit jaar al een trend en is ook voor zomer 2022 volop in de collecties van vrouwenschoenenmerken aanwezig. Nog steeds zeer de moeite waard om in te kopen, nu consumenten een seizoen hebben kunnen wennen aan de opvallende kussenachtige bandjes.

Kenzo

Lola Cruz

Acne Studios

Högl

Retro sneakers

Merken tonen hernieuwde interesse in klassieke sneakerstijlen uit het verleden. Het Belgische Kamo-Gutsu is een goed voorbeeld. Het merk laat zich inspireren door sportschoenen uit de jaren twintig en dertig. Dat resulteert in minimalistische sneakermodellen met een vintage uitstraling en slanke snit in gedempte kleurstellingen, met (gebroken) wit, beige en bruin als basis.

Tod's

Calce

Hermès

Kamo-Gutsu

New elegance

Na anderhalf jaar thuis in joggingpak en op pantoffels te hebben gewerkt, willen we ons weer stijlvoller en eleganter kleden. De nieuwe schoenencollecties vallen wat dat betreft niet tegen. Voor het eerst in lange tijd is het niet de sneaker die domineert; we zien juist een breed aanbod in klassiekere stijlen als loafers en sandaletten. Mét hak, al gaat dat met name om stevige en niet al te hoge blokhakken. Gracieus en comfortabel.

Victoria Beckham

L'Autre Chose

Prada

Avril Gau

Loafers 2.0

Loafers kunnen het hele jaar door gedragen worden, maar ze lopen toch het lekkerst in de zomer. Zonder sokken, zodat ze optimaal tot hun recht komen. Net als vrouwenschoenenmerken zoeken ook aanbieders van mannenschoenen naar de juiste balans tussen klassiek en comfortabel. Bij de loafer uit zich dat in het materiaalgebruik – soepel en sportief suède – en lichte rubberen zolen, met een palet van uitgesproken primaire kleuren en frisse pasteltinten.

Giorgio Armani

Parbleu Footwear

Ermenegildo Zegna

Calce

Meer lezen en zien?

Wil je als eerste weten wat het nieuwe seizoen gaat brengen? De redactie van Schoenvisie doet uitgebreid verslag van de laatste trends van de beurzen en internationale modeweken. ■