Gespot op Micam: Schoenentrends voor winter 2022-2023

Productie: Wilke Wittebrood – Foto: Micam - Catwalkfoto’s: L’Estrop

De hoogte in

De platformtrend zet voor winter 2022-2023 door in een nieuwe vorm, met laarzen waarvoor qua stijl en kleurbeeld wordt teruggegrepen op de seventies. Het palet bestaat uit overwegend beige- en bruintinten, de zolen zijn veelal van rubber met een crêpelook voor een extra nostalgisch gevoel. We spotten met name enkellaarzen en verhoogde Chelsea boots met plateaus, maar er zitten ook uitschieters tussen die tot de knie reiken.

Paul & Joe

Pons Quintana

Ulla Johnson

Pedro Miralles

Meer met mocassins

Een van de oudste schoenen ter wereld staat opnieuw in de spotlights. We zien opvallend veel schoenen met een mocassin-constructie, waarbij het leer langs de bovenrand wordt gestikt, met de kenmerkende U-vormige uppers als resultaat. Deze maakwijze wordt in de nieuwe wintercollecties met name toegepast op wallabee-achtige stijlen, al komt de ‘mocassinnaad’ ook terug als spannend detail op hoge veterboots.

Acne Studios

Franceschetti

Kenzo

Antica Cuoieria

Met een vachtje

Schoenen met een vachtje blijven komende winter actueel. Ze kwamen tijdens Micam in alle soorten en maten voorbij: van laarsjes waarbij de voering als subtiel accent boven de schacht uit komt, tot modellen met een volledig ‘fluffy’ upper. Populaire materialen zijn teddy, faux fur en schapenvacht. Ook binnen deze trend is de kleurkaart gedempt; die bestaat vooral uit naturellen en pastels.

Dion Lee

Maluo

Off-White

V-Season

Outdoor evolutie

De invloed van outdoor op het mannensegment is niet nieuw, maar voor winter 2022-2023 verdient deze stijl zeker weer een plekje op de inkooplijst. Temeer omdat de stadse hikingboot inmiddels een echte evergreen is geworden. Merken komen met interessante nieuwe varianten, zoals lage veterschoenen met profielzolen en metalen eyelets, en crossovers tussen een bergschoen en sneaker.

Magliano

Greyder

Tod's

Franceschetti

Meer lezen en zien?

Wil je als eerste weten wat het nieuwe seizoen gaat brengen? De redactie van Schoenvisie doet online en in print uitgebreid verslag van de laatste trends van de beurzen en internationale modeweken.